Topevenementen: het hele jaar door

De stad Haarlem heeft vestigingen uit de geschiedenis uit de dertiende eeuw en is nog steeds zo modern in aanpak. Dus je hebt muziekfestivals en parades naast de gebruikelijke religieuze festivals en carnivalen voor iedereen.

Hier is een lijst van evenementen die in Haarlem het hele jaar door plaatsvinden.

 • Januari: 9 januari is de dag waarop de plaatselijke bevolking bij het stadshuis bijeenkomt en het nieuwe jaar schreeuwt. De feestdagen van het nieuwjaar blijven tot de 17e van de maand. Het derde weekend van januari is het theaterweekend als je er een aantal van de beste speeltoestellen kunt zien.
 • Februari: Dit is de maand wanneer er een uniek festival van Gluren bij de buren of het Livingroom muziekfestival rond Haarlem plaatsvindt. Dit is een leuke tijd om rond 90 woningen te bezoeken waar muzikanten gratis voor dertig minuten optreden. Dit festival gaat over het stimuleren van harmonie en vrede tussen de mensen.

Gluren bij de buren

 • Maart: Naast de gebruikelijke nationale verkiezingen en Earth Hour is maart ook bekend om de kunstfestivals die in de derde week plaatsvinden. Dit is het tijdstip van het jaar, wanneer u uw bestelling in de kunst in Haarlem kunt bekijken.
 • April: in het midden van april kunt u plezier maken op de pretbeurs van het Grote Markt. De Bloemenkorso Bulbflower-parade is het moment dat de stad Haarlem een ​​volle bloei tulpen en bekroonde narcissen in zijn glorie krijgt. 27 april ziet de Koningedag wanneer de markten dingen verkopen tegen weggooide prijzen.
 • Mei: 4 mei is de Herinneringsdag en 5 mei is de Bevrijdingsdag van de stad Haarlem en deze twee dagen houden veel respect in de harten van de burgers. Terwijl de Herinnerdag is wanneer de stad een eerbetoon doet aan de herinnering aan de martelaren, is de volgende dag wanneer de stad aankleden en muzikale bands uitvoert. Er zijn museumdagen en optredens die door de maand gebeuren.
 • Juni: Juni ziet veel leuke en unieke festivals, waaronder het Barrel Organ muziekfestival en optogten, in Pinksteren en Whit Monday. De andere evenementen zijn Houtfestiva, het World Music Festival en anderen die toeristen uit verschillende landen trekken.

 • Juli: vrijetijdsbesteding parade en het Spaarne concert en openlucht picnick festivals zijn de belangrijkste attracties die plaatsvinden in juli
 • Augustus: kan Haarlem niet deel uitmaken van het eten- en drinkfestival? Augustus is de tijd van het jaar wanneer mensen gaan voor eten en bierfestivals die hier gebeuren.
 • September: Jazzmuziekfestivals gebeuren hier ook in september.
 • Oktober: Kinderen houden van oktober in Haarlem, omdat er overal speciale evenementen zijn.
 • November en december: Van november tot december zijn er festivals zoals de Sinterklass die veel plezier heeft.

De stad Haarlem heeft veel voor toeristen en reizigers die bezoeken voor een grondige amusement.