Haarlem in Holland – Niet alleen tulpen en kaas!

In mijn tijd als journalist, heb ik veel verschillende steden tijdens mijn reizen bezocht. Sommige iets langer en wat korter voor. Bij de meeste steden kan ik me niet herinneren. Maar mijn tijd in Nederland is het altijd in mijn geheugen blijven. De meeste van alles wat ik herinner me de kleine stad van Haarlem. De stad ligt in het noorden van Nederland, met ongeveer 150.000 inwoners langs een riviertje genaamd “Spaarne“. De mensen zijn aardig en het gebied is veilig. Haarlem is het historische en mooie stad heeft een lange geschiedenis. Naast de vele attracties hier zijn ook tal van winkels, restaurants en cafés. De stad heeft stijl. Dit is duidelijk in de kunst en cultuur, die ook zeer comfortabel voelen hier. Zoals reeds opgemerkt, is de stad gelegen in het noorden van Nederland, dat wil zeggen, het strand en de Noordzee zijn ook niet erg ver.

Haarlem in Holland

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en kon reeds in 1245 aan te wijzen als een stad. In Noord-Holland wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen verspreid over vele kleine steden, waaronder Amsterdam, en de dorpen en regeerde van hier. De regering bestaat uit 39 mensen, die worden gekozen door de bewoners.

Haarlem is zeker niet een stad die wordt afgesneden van de wereld. Alle grote steden in Nederland zijn weg slechts tussen de 50 en 100 kilometer. Haarlem heeft twee treinstations en de luchthaven is ook slechts een paar minuten rijden. Door de goede wegennet alles binnen lopen snel en zonder problemen. Er is zelfs een waterweg die direct in de Noordzee leidt.

Ook Cultureel Harleem is een bolwerk. Liefhebbers van cultuur kunnen ongeveer vijftien musea en theaters te kiezen tussen vier. In de musea te vinden van geschilderde kunstwerken aan alle culturele hart begeert dwangbuizen. Haarlem is al honderden jaren bekend als schilder van de stad. Hier woonde en hield praktijk als schilder Frans Hals, Jacob van Ruisdael en nog veel meer van haar kunst. Tevens bevindt zich in het oudste museum in Haarlem in Nederland. Het opende zijn deuren in 1784. Ook park gangers komen hier niet te kort. De gemeenteraad is altijd op zoek naar manieren ervan overtuigd is dat volk. Het hele jaar door, zijn concerten en festivals gehouden hier.

Zeer bekend is het educatief centrum in Haarlem. Een van de beste men zou bijna zeggen. Hier vele briljante geesten zijn opgeleid. Hoofden dat de economie in en rond Haarlem draaiende te houden. In Haarlem vele grote en gereputeerde en moderne bedrijven zijn gevestigd. Een bekend bedrijf in de computer-industrie is de geründete in Haarlem in 2009 Iceberg Interactive bedrijf. Dit bedrijf is een van de beste Puplisher van computerspellen, niet alleen in Nederland maar ook buiten haar grenzen. Ze markt en verkopen van de elektronische spelletjes van vele bekende ontwikkelaars. De veteranen verkochte games zoals Adams Venture, Darkfall, Ninja Blade, poker simulator en nog veel meer.

Dus dit is Haarlem. Aldus, Holland. Degenen die er geweest zal mij begrijpen. En degenen die niet in de gelegenheid had gehad, kan ik alleen maar adviseren de mogelijkheid te creëren. Je zult er geen spijt. Holland is zeker niet alleen kaas en tulpen!