Neem een reis door de historische en cultureel-rijke stad van Haarlem

Vele malen, wanneer een reiziger op een plek kan struikelen en zichzelf verrast kan vinden. Een dergelijk klein stadje in Nederland dat u met zijn aangename omgeving zal verrassen, zijn geschiedenisrijke architectuur, kathedralen en museum is Haarlem. Haarlem is ideaal voor mensen die graag zonder remming willen gaan.

Haarlem is bereikbaar vanaf het centraal station van Amsterdam en heeft een scala aan bezienswaardigheden die u zullen ontspannen en u ertoe brengen om meer te verkennen. De pittoreske kleine stad heeft alle Nederlandse bezwaren over het, waardoor het zeer aantrekkelijk is. Hier zijn een paar must-spots in Haarlem dat u graag zou willen verkennen en schrijven over.

Beste bezienswaardigheden in Haarlem:

  • Grote Kerk: de Grote Kerk of de Saint Bavo-kerk met de indrukwekkende torentjes, de bogen en de opvallende architecturen heeft de tijd en alle verwoestingen van vuur en vernietiging verzet. Het is al sinds de 14e eeuw, en de gotische kunst is zeer krachtig en heeft er rust van. Daarnaast heeft de kerk ’s werelds grootste Sint-Bavokerk orgel instrument gemaakt door Christain Muller. Zelfs Mozart heeft hier gespeeld, wat maakt deze kerk zo veel van een populaire plek zelfs vandaag.

  • Frans Hals Museum: Het 17e-eeuwse museum van een van de beroemdste burgers van Haarlem is de moeite waard om te bezoeken in Haarlem. Het museum heeft enkele van de beste schilderijen van Frans Hals zelf, samen met de kunstwerken van de vroege 15e eeuw, naast de kunst van verschillende kerken en kloosters. Hoewel het museum meerdere andere kunstwerken van andere schilders heeft gehuisvest, zijn ze een tijdje terug naar een ander museum verhuisd.

  • Haarlemse kanalen: Als je niet zo veel van een museumpersoon bent, dan heeft Haarlem zijn eigen schilderachtige locaties voor jou. Kanalen met uitzicht en met promenades en kleine stenen bruggen en culverts zijn de moeite waard om uw avonden met de liefje te brengen. Deze kanalen uit het schieten van de Spaarne rivier zullen door de stad meanderen en dus een boottocht zou zo romantisch zijn. U kunt zelfs de Molen de Adriaan kant van Haarlem bezoeken en een oude windmolen trekken, die u terug naar de yesteryears brengt.
  • Corrie Ten Boomhuis, Barteljorisstraat: Als u zich bewust bent van de beproevingen die de Joden hadden geconfronteerd in de Eerste Wereldoorlog en hoe ze naar concentratiekampen werden gedeporteerd, is het noodzakelijk om het huis van Corrie Ten Boomhuis te bezoeken. Corrie Ten Boomhuis had een belangrijke rol gespeeld in het redden van meerdere Joodse families door ze in haar huis in geheimhouding te verbergen. Haar huis is nu een museum waard om te bezoeken.

  • Haarlemmerhout Park: Het oudste park in Haarlem is dit, wat weer een verfrissende verandering zal zijn voor degenen die op zoek zijn naar wat frisse lucht. Het park heeft monumenten en sculpturen om de dichte loof te vergeten die je een onvergetelijke tijd zal geven.

Een bezoek aan Haarlem is daarom ideaal voor degenen die elke reis naar de grote stad willen pauzeren en naar een plek gaan waar men zichzelf kan ontdekken.