De Top Interessante plaatsen die je zeker in Haarlem moet bezoeken

Amsterdam is veel meer dan alleen gebouwen en geweldige natuur. Het heeft ook enkele van Europa’s beste steden en een levendige werkpopulatie. En een van de meer populaire plaatsen in het land is Haarlem.

Gelegen aan het Spaarne, ligt de stad Haarlem 20 km ten westen van Amsterdam. Het staat bekend om zijn rijke historische cultuur en prachtige bloeiende tuinen. Het is een van de meest bevolkte gebieden in West-Europa. Afgezien van het feit dat het een toeristische attractie is, is het ook bevolkt vanwege kantoorgangers.

Populaire toeristenplaatsen in Haarlem

Veel mensen die in Amsterdam werken, verblijven in Haarlem omdat het een rustigere stad is met als voordeel dat het slechts vijftien minuten met de trein is. Er zijn veel toeristische plekken om de stad te verkennen. Laten we een paar iets ongebruikelijke bekijken

Boot-rit

Het hoogtepunt van de Haarlemse stad is de boottocht. Deze boot neemt je mee door het Spaarne kanaal dat door het stadscentrum gaat en zich een weg baant naar de prachtige rustieke steegjes. Tijdens de boottocht passeer je de huizen langs de gracht, de oude kerken en de windmolen De Adriaan. De boten zijn verkrijgbaar bij de bootclub van waaruit je er een kunt huren.

Huur bij voorkeur uw eigen boot, waar u kunt varen over de schilderachtige gebouwen en ook romantisch kunt eten en dineren. Probeer de Candlelight Ride niet te missen. Je kunt ook stoppen bij de cafés langs het kanaal om even te stoppen en te bijten!

Bollenstreek

Haarlem wordt ook wel de tuinstad genoemd. De reden hiervoor is dat de stad een goed begiftigde flora en fauna heeft. De meeste toeristen bezoeken in het voorjaar wanneer de tuinen bloeien op hun mooist. De beste manier om deze bollenvelden te ervaren, is door een fietstocht van Haarlem naar het zuiden van de stad te maken, en je bevindt je tussen de miljoenen bloemen zoals narcissen, tulpen en meer. Jaarlijkse evenementen worden gehost op deze velden.

De Bloemenparade is de belangrijkste gebeurtenis die begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem na honderden vlotters langs de straat die deze twee plaatsen met elkaar verbindt. Het park Keukenhof is het wereldberoemde bollenpark met de mooiste bloeiende velden.

Teylers Museum

Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland en bevindt zich in een periode die bijna tweehonderd jaar teruggaat. Bekend als het kabinet van curiosa en begiftigd door Piter Teyeler. Dit werd geopend voor de toeristen in 1784 en is ingekapseld majorly in glas. Zelfs na Teyeler, is het museum goed verzorgd door wetenschappers en natuurkundigen tot in de jaren 1900, het meest prominente is Hendrick Lorenz.

Teyeler was een zeer invloedrijke man in zijn tijd en huisvest aparte samenlevingen voor religie, wetenschap en kunst. Het museum toont fossielen, munten, speelgoed, telescopen modellen enz. Die worden bewaard in glazen kisten en gewelfde glazen plafonds.

Welke van deze plaatsen staan ​​eerst op je go-to-lijst in Harleem? Laat het ons weten in de comments hieronder!